Werkzaamheden rondom Genemuiden: 'Door zure appel heen bijten'

Partnerbijdrages

GENEMUIDEN - De ChristeUnie (CU) heeft donderdag tijdens de raadsvergadering vragen gesteld over de bereikbaarheid tijdens diverse werkzaamheden rond Genemuiden.

"Onze fractie ontvangt berichten uit Genemuiden, waarin zorgen worden uitgesproken over de vele werkzaamheden rondom Genemuiden en de veiligheid voor fietsers", vertelde CU-raadslid Klaas van Olst. "Veel kinderen gaan op de fiets naar school in IJsselmuiden/Kampen. Zij kunnen nu niet langs de Bereklauw, omdat daar de dijk afgegraven wordt. Dus moeten ze door Genemuiden, via de oude Bollenakker de Kamperdijk op. Wat gebeurt er; de aannemer wil deze week ook daar beginnen met werkzaamheden. Hoe moeten de vele (circa honderd kinderen) nu naar school? Over de Randweg?"

Daarnaast, zo ging Van Olst verder, heeft Connexxion de bushaltes op de Kamperdijk en de Meente er uit gegooid. "Dus straks als de kinderen met de bus gaan, staan er zo'n honderd kinderen bij d'Overtoom, omdat dit de enige bushalte in Genemuiden is. Is het niet mogelijk om Connexxion te vragen tijdelijk een extra bushalte te creren op bijvoorbeeld de Veerweg of Havenplein?"

Zure appel
Het college antwoordde, bij monde van wethouder Dick Visserman, rekening te houden met de geschetste situatie. "Echter, bij werkzaamheden is vaak sprake van door de zure appel heen bijten. Tijdens de werkzaamheden aan de Bereklauw kunnen fietsers vanuit de Greente het (fiets)pad achter het Fluitekruid over de dijk richting de Koppel nemen."

Tijdens de werkzaamheden aan de Kamperdijk kan een deel van de fietsers de route via de Kromme Steeg en het fietspad langs de Randweg nemen, legde Visserman uit. "Fietsverkeer uit Tag en de Greente kan vooralsnog nog gebruik maken van het fietspad langs de Kamperdijk. Wanneer de werkzaamheden aan de Kamperdijk de fase bereiken waarin de doorgaande fietsroute wordt belemmerd, kunnen de fietsers gebruik maken van de Tagweg."

Bushaltes
De wethouder bevestigde dat de bushaltes tijdelijk zijn gesloten. "De haltes bij de Nieuweweg, d'Overtoom en de Johannes Bogermanschool zijn wel in gebruik. Ter vervanging van de tijdelijk gesloten bushaltes richt Connexxion een tijdelijke bushalte in bij de rotonde Kamperdijk. Op deze manier blijft Genemuiden per bus goed bereikbaar."