Hasselts Fanfare huldigt haar jubilarissen

Partnerbijdrages

HASSELT - Hasselts Fanfare heeft donderdag haar nieuwjaarsreceptie gehouden. Daarin werden zes jubilarissen gehuldigd.

In de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Wout van Hasselt kwam het afgelopen jaar voorbij. Een succesvol jaar voor de vereniging in alle geledingen, vertelde hij, er werden verschillende eerste prijzen behaald. Wat de voorzitter wel zorgen baart, is de stagnerende toeloop van jonge leden vooral bij het orkest.

Het project 'Kids4Culture' is succesvol verlopen en wordt nog enkele maanden door Hasselts Fanfare gratis verlengd. De hoop is dat het resulteert in een paar nieuwe jeugdleden, aldus de voorzitter.

Dat Hasselts Fanfare een vereniging is die de leden kan vasthouden, blijkt uit het feit dat er ook deze avond weer jubilarissen gehuldigd werden. Nena Visscher (5 jaar minirette), Bert-Jan Bosman en Gerald Beens beiden (12,5 jaar slagwerker) en Jeanet Boschman (25 jaar majorette/instructrice) werden in het zonnetje gezet. Boschman is, na eerst een majorette/hoofdmajorette geweest te zijn, nu een enthousiaste instructrice van het mini-/majorettepeloton.

Ook Erik Schuring is 25 jaar lid van de drumband, hij was niet aanwezig wegens ziekte. Schuring is een gewaardeerd bestuurslid, 'de drijfkracht achter allerlei activiteiten die binnen en namens de vereniging plaatsvinden'. Te denken valt aan het jaarlijkse touwtrekkampioenschap.

Zowel Boschman als Schuring worden gezien als verenigingsmensen in hart en nieren, waar altijd een beroep op kan worden gedaan.

Henk Klazen (40 jaar muzikant) is zijn muziekloopbaan begonnen bij 'Ons Genoegen' in Genemuiden. Bij zowel 'Ons Genoegen' als 'Hasselts Fanfare' heeft hij bestuurstaken op zich genomen. Bij Hasselts Fanfare heeft hij een belangrijke inbreng gehad bij het opzetten van het huidige jeugdorkest.

Jochem Eenkhoorn is al zestig jaar lid van Hasselts Fanfare. Ook hij is in Genemuiden bij 'Ons Genoegen' begonnen en is, toen dat korps niet meer kon voortbestaan, bij 'Hasselts Fanfare' gaan spelen. Naast het nadeel dat de brassband in Genemuiden het niet meer kon bolwerken, was er voor hem het voordeel dat hij in Hasselt weer op zijn favoriete instrument de tenorsaxofoon kon gaan spelen. 

Op bestuursgebied heeft Eenkhoorn in Genemuiden zijn sporen verdiend als ondermeer voorzitter en kon Van Hasselt een man huldigen die zich voor de blaasmuziek meer dan verdienstelijk heeft gemaakt.