Afbeelding
Gast

Schoonheidssalon Mariet Perdaan rondt af in Hasselt en verhuist naar Slagharen

Partnerbijdrages

Schoonheidssalon Mariët Perdaan gaat verhuizen. In ruim 23 jaar heeft Mariët in Hasselt en later in Genne een solide bedrijf opgebouwd met een fijne klantenkring. Per januari 2016 keert Mariet terug naar de omgeving waar ze is geboren en opgegroeid: Slagharen. Daar gaat ze haar bedrijf voortzetten. Een terugblik in dankbaarheid op bijna een kwart eeuw ondernemerschap in Zwartewaterland.

Mariët vertelt: “Nadat ik mijn vakdiploma’s haalde, startte ik in een kamer in onze gezinswoning aan de Prinsenstraat. Na drie jaar verhuisden we naar de Baangracht. Daar verbouwde mijn echtgenoot Paul het huis zó, dat er naast de woning een ruime salon kon worden gerealiseerd.”

Met een bloeiend bedrijf en drie opgroeiende kinderen werd het te krap. Zo vond de familie Perdaan vijf jaar later een te verbouwen boerderij aan de Glinthuisweg in Genne. Daar kon Mariet kon haar droom waarmaken: “Een prachtige stek met een professionele salon en woonhuis die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaard. Daar ben ik echt trots op, hoewel we hebben lang hebben verbouwd om alles te realiseren wat ik voor ogen had. En ik was blij dat mijn klanten uit het centrum van Hasselt bereid bleken naar het buitengebied te komen. De klantenkring heb ik goed kunnen uitbouwen voor de schoonheidssalon en pedicurepraktijk. We hebben er vijftien jaar heerlijk gewoond en gewerkt.”

Roots

Ondanks alles succes en een rijk sociaal leven van het hele gezin in de Hasselter samenleving, bleven de ‘roots’ van Mariët, trekken. Veel familie en vrienden wonen in en nabij Slagharen.

“Het idee ontstond om, als de kinderen op eigen benen zouden staan, daar een plek te zoeken. En dat lukte heel snel. De woon-werkboerderij aan de Glinthuisweg is verkocht en we hebben een pand in Slagharen aangekocht. Aan de rand van de bebouwde kom, een mix van stad en platteland. Het is een huis met veel mogelijkheden, maar weer een bouwproject. We hebben allebei zin in de uitdaging om nog één keer opnieuw te beginnen en de plek weer helemaal naar onze zin te maken. Zakelijk gezien is er ook markt voor een stijlvolle schoonheidssalon zoals ik die voor ogen heb. Met het uitzoeken van mariealen en interieur zijn we al druk. Ook het nieuwe logo is al klaar. Ik start de eerste tijd in een kamer in huis en intussen wordt de salon gebouwd. Ik verheug me nu al om te starten.”

Dankbaar

“Mijn klanten in Hasselt ben ik heel dankbaar. We hebben mooie contacten gelegd en ik heb vaak terug gekregen dat ik iets goeds heb kunnen betekenen. Tevreden klanten, dat is waar je voor werkt. Tot en met 23 december werk ik gewoon door volgens afspraak. Het zou mooi zijn als vaste klanten daarna mee gaan, maar ik begrijp heel goed dat niet iedereen vanuit Hasselt 35 kilometer wil rijden voor de schoonheidsspecialiste. Je kunt het ook als een uitje zien en alles, bijvoorbeeld gezichtsbehandeling, massage en pedicure achter elkaar plannen! De eerste keer neem ik de reiskosten voor mijn rekening en geef ik een tientje korting. Al met al zien we uit naar een nieuwe uitdaging, maar gaan we ook met een beetje pijn in het hart hier weg.”