Het hoogste punt is bereikt.
Het hoogste punt is bereikt. Foto: Aangeleverd

Hoogste punt van eerste appartementencomplex is bereikt

Algemeen

HASSELT - Het hoogste punt van de eerste van de twee appartementencomplexen aan de Torenwachter in Hasselt is maandag bereikt. “Het is alweer even geleden dat het zogenaamde pannebier gebruikelijk was bij het hoogste punt, maar tegenwoordig smaakt een gehaktbal het bouwplaatspersoneel ook heel goed”, schrijft ontwikkelaar WVG in een persbericht.

WVG Ontwikkeling uit Meppel ontwikkelt en realiseert aan de rand van Om de Weede een gebouw van 19 koopappartementen ‘Heraut’ en een gebouw met 19 vrije sector huurappartementen ‘Schout’. Het ontwerp is gemaakt door de Hasselter architect Martijn Linde van Linde Architectuur. Knol Bouw uit Hasselt is de hoofdaannemer van dit plan.

De belangstelling voor deze appartementen was enorm en in no time hadden de verkopende makelaars alle 19 appartementen verkocht. Omdat er ook veel vraag is naar huurappartementen gaat één gebouw van 19 appartementen naar een belegger, die de appartementen gaat verhuren.

Het complex heeft de naam ‘Wachters in de Weide’ gekregen. De markante ‘torens’ hebben de skyline van Hasselt inmiddels aangepast en ook de architectuur wordt steeds beter zichtbaar. In de gevels die momenteel worden opgetrokken, worden straks rood/wit/blauwe Hasselter wapenschilden ingemetseld. In mei 2022 moeten beide torens klaar zijn.

Enrico Kolk