Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Brugwachtershuisje is nu gevuld met pepernoten

Algemeen

HASSELT - Tijden veranderen en ook de functie van het historische brugwachtershuisje aan De Kaai in Hasselt aan verandering onderhevig. Waar de brug in 1972 werd afgebroken, bleef het pittoreske brugwachtershuisje statig, maar eenzaam overeind. Nu heeft het een nieuwe bestemming.

Sinds een aantal jaren weten heel wat Zwartewaterlanders gedurende de zomermaanden hun weg te vinden naar ijssalon Talamini die er dan gevestigd is. Een heerlijke plek om te vertoeven op het terras aan het water. In de wintermaanden keert jaarlijks de stilte weer terug. Tot dit jaar dan.

Terwijl buiten het getik klikt van de stratenmakers, die de laatste hand leggen aan het plein voor de gerestaureerde Veerpoort, klinken binnen hele andere geluiden. Initiatiefneemster Alice Bosman, eigenaresse van Talamini en ’t Suikerhoekje, vult de bakken met originele kruidnoten en 18 verschillende smaken pepernoten. Het kleine brugwachtershuisje is voor de gelegenheid vier zaterdagen omgedoopt tot ’t Pepernotenhuisje.

“De unieke sfeer in en rondom het brugwachtershuisje smaakte naar meer. Het is een idee dat al tijden op de plank ligt en dit jaar eindelijk tot uitvoering komt”, zegt Bosman stralend. “Het is heerlijk om wat reuring in Sinterklaastijd te brengen in onze mooie Hanzestad, daar is het me vooral om te doen.”

De gehele entourage is een uitnodiging om ook ’t Pepernotenhuisje te bezoeken, om over de smaken nog maar te zwijgen. “Oh, Kom maar eens kijken naar de ontwikkelingen op deze plek in Hasselt”, nodigt Bosman uit. Een bezoek aan ’t Pepernotenhuisje kan nog de aankomende twee zaterdagen, van 9.00 tot 16.00 uur. 

Enrico Kolk