Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Buitenruimte straks voor alle leeftijden op De Schuttevaerlaan

Algemeen

ZWARTSLUIS - “Het is mooi dat we hier een hele slag maken”, zegt wethouder Maarten Slingerland, maandagochtend. Hij geeft het startsein voor de aanleg van een nieuwe speeltuin aan de Schuttevaerlaan. Die is niet alleen bedoeld voor kinderen.

De speeltuin komt voort uit het Buitenruimteplan, zegt Slingerland. “En hiervoor hebben we de buurt mee laten denken om te kijken waar behoefte aan is. Dus de buurt denkt mee over het type toestellen dat we plaatsen.” Dat alles volgens het BOSS-systeem: Bewegen Ontmoeten Spelen en Sporten.

En dat is het doel van de nieuwe plek aan de Schuttevaerlaan, tot nog toe gevuld met alleen twee voetbalgoaltjes. “Deze plek is voor alle leeftijden”, zegt de wethouder.
Ook ouderen moeten straks kunnen bewegen aan de Schuttevaerlaan. De nieuwe plek moet nog deze maand klaar zijn.

In de wijk komen in totaal drie nieuwe speeltuinen, allemaal geschikt voor verschillende leeftijden. En aan de Nieuwe Sluis komt een zogeheten ‘attractieve’ speeltuin. Slingerland is blij met de ontwikkelingen in de wijk. “Mensen kunnen hier straks sporten en spelen. Het is mooi dat we in deze wijk al die disciplines toevoegen.”

Enrico Kolk