Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Voedselbank blij met steun in kerstperiode

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De voedselbank wil diverse bedrijven uit Zwartewaterland bedanken voor hun extra steun in de kerstperiode. “Hierdoor werden de gezinnen die noodgedwongen gebruik moeten maken van de voedselbank tijdens een extra uitgifte voor de kerstdagen verrast met onder andere een goed gevuld kerstpakket en een mooi vleespakket”, schrijft de voedselbank in een persbericht. 

De voedselbank is blij verrast door alle steun die de organisatie de laatste tijd heeft ontvangen. “Mede door de coronamaatregelen heeft de inzamelingsactie bij de supermarkten minder opgeleverd dan in andere jaren. Hierdoor is de voorraad kleiner dan normaal”, legt de voedselbank uit. De pakketten die worden verstrekt worden samengesteld vanuit de opbrengst van de supermarktacties, aangevuld met voedsel dat via de landelijke organisatie wordt verstrekt en producten die wekelijks bij de plaatselijke supermarkten worden ingezameld.

“Financiële steun stelt de voedselbank in staat om het pakket aan te vullen met fruit, groente en zuivel. Op deze manier kan er een evenwichtig en zo gezond mogelijk pakket worden samengesteld. Zonder de steun van bedrijven, organisaties, instellingen, kerken, verenigingen, scholen, de gemeente Zwartewaterland en particulieren was dit niet mogelijk.” 

Wie de voedselbank wil steunen, kan dat doen door geld over te maken op NL63RABO0161057721 ten name van Stichting Voedselbank Zwartewaterland te Hasselt. “Met uw bijdrage steunt u de activiteiten van de voedselbank en mensen in uw omgeving die het (tijdelijk) moeilijk hebben.”

Enrico Kolk