Op sommige plekken was de waterdruk laag
Op sommige plekken was de waterdruk laag Foto: Enrico Kolk

Lage waterdruk kwam door werkzaamheden

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Verschillende huishoudens in Zwartewaterland kregen zondag aan het begin van de avond te maken met een lagere waterdruk. Die storing werd na korte tijd weer opgelost. De oorzaak is inmiddels bekend.

“Zoals het er nu naar uitziet, is er sprake geweest van schommelingen in de waterdruk in een leiding, door werkzaamheden”, zegt woordvoerder Jeroen Bruning van Vitens. “Maar dat moet nog wel tot in detail uitgezocht worden.”

Belangrijk is dat de oorzaak nu verholpen is, merkt hij op. “Het enige wat nog kan gebeuren, is dat er bij een aantal huishoudens nog een minimale lagere druk is.”

Dat is overigens voor de gebruikers amper merkbaar, weet hij. “Dat is dezelfde druk die mensen ook merken als iedereen tegelijk water gebruikt, zeg maar de drukte van de ochtendspits. Dus dat gaan mensen amper merken.”

De website Waterstoring meldde de storing zondagavond al. “Als gevolg van een leidingbreuk is er sprake van minder of geen waterdruk. Op dit moment zijn de reparatiewerkzaamheden in volle gang”, was toen de mededeling.

Enrico Kolk