Het nieuwe pand.
Het nieuwe pand. Foto: Gerrit Slurink

Voedselbank verhuist begin oktober naar Zwartsluis

Algemeen

ZWARTSLUIS – De voedselbank verhuist begin oktober naar Zwartsluis. In een pand op de Grote Kranerweerd aan de Conradsweg, pal naast de garage van de Berg vindt naar verwachting de eerste voedseluitgifte plaats op 21 oktober.

“Financieel is dit voor onze organisatie een uitdaging”, laat de voedselbank weten. “Temeer omdat we alleen ons werk kunnen doen door sponsoring van het bedrijfsleven, giften van de inwoners van Zwartewaterland en bijdragen van de plaatselijke kerken.” Ondanks de financiële ondersteuning zorgt de huur van het pand nog voor een negatief resultaat in de begroting. “We zullen dus nog op zoek moeten naar extra financiële ondersteuning om ook in de verdere toekomst dit zo noodzakelijke werk te kunnen blijven doen.”

Het aantal gezinnen dat gebruikmaakt van de voedselbank stijgt snel, volgens de organisatie, die dat wijt aan de huidige economische situatie. Wel is er alle vertrouwen dat het goedkomt. “We hebben het volste vertrouwen dat ook de financiën op orde zullen komen. In het verleden hebben we altijd mogen ervaren dat de voedselbank door de inwoners en bedrijfsleven een warm hart wordt toegedragen.” 

Mensen kunnen een bijdrage geven via NL63RABO0161057721 ten name van Stichting Voedselbank Zwartewaterland. Wie als bedrijf wil helpen, kan contact opnemen met Wout van Hasselt via 06-53365549 of via w.van.hasselt@ziggo.nl.

Enrico Kolk