Afbeelding
Foto: Pieter Holewijn

Gemeente opnieuw aan de slag met milieu rondom Zevenhont

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – Hoe gaat de gemeente de kansen van de uitbreidingen van Zevenhont benutten voor biodiversiteit en duurzaamheidsambities? Dat gaat de gemeente de komende tijd uitwerken, na een advies van de commissie MER (millieueffectrapportage).

In dat advies, dat vorige week werd uitgebracht, komt de commissie met zogeheten ‘regieaanwijzingen’. “We hebben zeer waardevolle adviezen ontvangen van de commissie”, zegt wethouder Harrie Rietman. “Daarin zien we ook dat de adviezen grotendeels aansluiten bij de plannen die er al wel waren, maar niet voldoende te herkennen waren in het milieueffectrapport.”
Voor de uitbreidingen van het bedrijventerrein heeft de gemeente een milieueffectrapport opgesteld. Dit rapport heeft de gemeente laten beoordelen door de commissie, die daar een oordeel over velde. Op basis van deze informatie gaat Zwartewaterland het rapport op sommige onderdelen nader uitwerken.

Het college van B&W wil met name duidelijk in beeld brengen welke positieve effecten de uitbreidingen hebben op het milieu. “We willen uitwerken op wat voor manier wij de kansen van deze uitbreidingen willen benutten voor de biodiversiteit en onze duurzaamheidsambities”, vertelt Rietman. 

De gemeente zegt samen met initiatiefnemers aan de hand van de regieaanwijzingen het milieueffectrapport te gaan herijken. “De uitbreidingen van het bedrijventerrein biedt kansen ten aanzien van het verbeteren van de biodiversiteit. Maar kan ook bijdragen aan onze duurzaamheidsambities. Deze kansen gaan we op advies van de commissie verder uitwerken in de MER”, aldus de wethouder.

Geen vertraging

Het college van B&W gaat nu inventariseren hoe de aanvullingen vorm krijgen in het milieueffectrapport. Wanneer dat klaar is, is nog niet bekend. “Het is de verwachting dat dit niet leidt tot vertraging van de uitbreidingen van het bedrijventerrein Zevenhont”, laat de gemeente weten in een persbericht over het rapport.

Enrico Kolk