De start van het stadsinternet.
De start van het stadsinternet. Foto: Enrico Kolk

Stadswifi moet het morgen weer doen, krijgt uitbreiding naar de gracht

Algemeen

HASSELT - Met de opening van het cultureel en toeristisch seizoen, morgen, draait de stadswifi weer op volle toeren. Dat belooft het college, na diverse klachten over de niet optimale werking van het internet.

“In het begin was er een storing op één punt. Dit is opgelost. Het netwerk staat op dit moment tijdelijk op twee punten uit, omdat er een verbouwing is in het pand. De ondernemers hebben met elkaar afgesproken dat beide punten voor opening van het seizoen (23 april) weer in bedrijf zijn”, schrijft het college in een memo aan de gemeenteraad.

Formeel heeft de gemeente overigens geen rol bij het stadsinternet, dat in de komende tijd ook verder uitgebreid wordt. Wel is de kerncoördinator op de hoogte. “Het netwerk is aangelegd in de Nieuwstraat, de Markt, Burgemeester Royerplein, Achter het Pannewerk, de Hoogstraat en aan de Kaai. Het netwerk is daarna op verzoek van een aantal ondernemers buiten voornoemd gebied uitgebreid. Op dit moment wordt gewerkt aan een uitbreiding in een gedeelte aan een deel van de gracht. Daarvoor is medewerking nodig voor het plaatsen van kastjes aan panden van particulieren.”

Enrico Kolk