Sven Vinke wint de 10 kilometer.
Sven Vinke wint de 10 kilometer. Foto: Henk Kuik

160 mensen lopen zich warm tijdens de Nieuwjaarsloop

Sport

ZWARTSLUIS - Op de kop af 158 deelnemers liepen zich zaterdagmiddag warm tijdens de 37e editie van de Nieuwjaarsloop bij DESZ. Daarmee trokken veertig lopers meer dan vorig jaar de hardloopschoenen aan. En dus is de organisatie dik tevreden over de toeloop.

Vooral de opkomst uit de regio valt op. “We staan dit jaar op de hardloopkalender en we houden de uitslag online bij. Dat trekt dan toch blijkbaar de lopers aan. In de voorinschrijving zagen we al veel mensen uit de regio”, zegt Dennie Mooiweer voor de start van de seniorenloop over vijf of tien kilometer.

Deelnemers komen onder meer uit Zwolle, Vollenhove, Hasselt, Wanneperveen, Genemuiden en zelfs Heerenveen. Met de aanvulling van de eerste selecties van DESZ levert dat een mooi deelnemersveld van 108 senioren op. Eerder liepen bij de jongste categorieën al vijftig kinderen mee en ook die kwamen zeker niet alleen uit Zwartsluis.

De organisatie moest nog wel met man en macht aan de bak om het parcours op orde te brengen. “We hebben vanochtend nog water weggezogen van het parcours. Maar met de modder valt het verder wel mee. Althans nu, over vier rondjes zal de situatie vast anders zijn...”, zegt Mooiweer.

Zwartewaterlandse winnaars zijn er ook: Sven Vinke wint bij de mannen de 10 kilometer voor plaatsgenoot Wiering Douma. Hugo Kikkert uit Zwartsluis wint de 5 kilometer bij de jeugd, Emma Meesters uit Genemuiden doet dat bij de meisjes. Jens Luitjens uit Zwartsluis pak de 2,5 kilometer en LIzette Douma uit Mastenbroek doet dat bij de meisjes.

Kijk voor de uitslagen van de loop op Uitslagenlijst Nieuwjaarsloop - Uitslagen.nl