Fanfarekorps Irene uit Hasselt.
Fanfarekorps Irene uit Hasselt. R. ten Klooster

Ruim 10.000 euro van Cultuurfonds voor Zwartewaterlandse organisaties

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Bij elkaar 10.925 euro krijgen drie Zwartewaterlandse verenigingen/stichtingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. In het tweede kwartaal van dit jaar kende het fonds bijna 250.000 euro toe in Overijssel. In totaal ontvingen 81 aanvragers een bijdrage.

Christelijk Fanfarekorps Irene uit Hasselt krijgt in totaal 6.425 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds (4.450 euro) en uit een zogeheten Fonds op Naam, het Feteris-Oosterbaan Fonds (1.975 euro). Het geld is bestemd voor de aanschaf van nieuwe instrumenten.

Stichting Cultuur en Educatie Genemuiden (SCEG) krijgt 2.500 euro voor de organisatie van streektaalfestival Eikoerei, dat 14 en 15 september plaatsvindt in de tapijtstad. Tot slot krijgt ook Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek (SCAB) een bedrag. Het gaat om 2.000 euro voor de organisatie van het WG van de Hulst Festival op 21 december in Hasselt.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft dit jaar 1.000.000 euro om te investeren in cultuur en natuur in de provincie Overijssel. Dit geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties en de jaarlijkse Anjeractie. Maar ook van de vele CultuurFondsen op Naam die bij het Prins Bernhard Cultuurfonds in beheer zijn.