Het in beslag genomen vuurwerk
Het in beslag genomen vuurwerk Foto: Facebook/Politie Zwartewaterland

Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk lag in woning Zwartsluis

Algemeen

ZWARTSLUIS - De grote hoeveelheid illegaal vuurwerk die de politie deze week in beslag nam, lag opgeslagen in een woning in Zwartsluis. Dat meldt wijkagent Johan Bouma op Instagram. De 18-jarige eigenaar van de 1.000 nitraten en 150 cobra’s werd door de politie aangehouden en ingesloten. Het vuurwerk is afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf en zal worden vernietigd. 

Het vuurwerk lag niet opgeslagen in een woonwijk, laat woordvoerder Sven Strijbosch van de politie weten. “Het gaat om een woning in het buitengebied.” Dat maakt het, volgens hem, niet minder gevaarlijk. “Illegaal vuurwerk is waar dan ook erg gevaarlijk. We zitten er bovenop en wijzen op de gevaren. Daarnaast is het in bezit hebben van illegaal vuurwerk strafbaar en zorgt het dus voor een strafblad. Dat is niet iets waar iedereen altijd bij stilstaat. Dus voor jezelf en de veiligheid van je omgeving hoor je dit soort zaken niet in bezit te hebben.”

Maandag werd al een jonge inwoner uit Genemuiden staande gehouden met 33 nitraten. Uit een onderzoek bij deze verdachte verkreeg de politie informatie die hen naar Zwartsluis leidde. Het in beslag genomen ‘speelgoed’ valt onder illegaal vuurwerk. “Er is veel geluidshinder van en met dit vuurwerk worden veel vernielingen gepleegd”, zegt Bouma. Gepakt worden met dit vuurwerk betekent een strafblad. “Dat kan gevolgen hebben voor je verdere carrière. Denk dus even goed na wat je koopt.”