Een schets van de ontwikkelingen
Een schets van de ontwikkelingen Beeld: Royal HaskoningDHV

Grondexploitatie uitbreiding Zevenhont op tafel in raadsvergadering

Algemeen

GENEMUIDEN – De gemeenteraad vergadert volgende week over de grondexploitatie voor de uitbreiding van Zevenhont-Oost. Met de vaststelling van de grondexploitatie en het beschikbaar stellen van de budgetten kan de verdere ontwikkeling van het gebied worden uitgevoerd. 

De uitbreiding betreft 17 hectare netto terrein in het oosten (Zevenhont-Oost). Dat is bestemd voor de bedrijvigheid die hoort bij het tapijtcluster, als uitbreiding van het bestaande Zevenhont. “Aanleiding voor de uitbreiding op Oost is de grote krapte op het bestaande Zevenhont”, schrijft het college in het voorstel aan de raad. “Na de intensivering van de afgelopen jaren, en de niet aflatende groei van dit al decennialange succesvolle Tapijtcluster. Ook wordt door de provincie Overijssel in het kader van Topwerklocaties aangegeven dat met het creëren van fysieke uitbreidingsmogelijkheden de doorontwikkeling van de Tapijtcluster mogelijk gemaakt kan worden.” 

Voor wat betreft de uitbreiding van Zevenhont-Zuid is vastgelegd dat de Condor Group zelf alle onderzoeks-, plan- en realisatiekosten voor haar rekening neemt. De gemeente zal middels een overeenkomst met Condor Group de kosten verhalen die zij voor Condor Group heeft gemaakt, inclusief de bijdrage aan de ‘bovenwijkse voorzieningen’. 

Die uitbreiding gaat om 15 hectare netto terrein in het zuiden. Dat is bestemd voor de uitbreiding van Vebe. De Condor Group deed de aanvraag voor die uitbreiding op 23 mei 2019 bij de gemeente. De gemeenteraad gaf daar op 4 juli 2019 al groen licht voor. Alleen de PvdA stemde destijds tegen het principeverzoek. De gemeente is momenteel bezig met de voorbereidingen voor het ontwerp bestemmingsplan. 

Lees het hele verhaal in De Stadskoerier van woensdag 4 november.