Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Zwemlessen moeten wel doorgaan, vindt SZZ

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – De Stichting Zwembaden Zwartewaterland vindt dat de zwemlessen wel door zouden moeten gaan. Dat melden Zwembad Bestevaer en Zwembad de Kragge op Facebook.

“Onze verbazing en teleurstelling was groot toen wij gisteren aan het einde van de middag vernamen, dat ook de zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar niet meer door mochten gaan”, is te lezen in het bericht. “Dit staat haaks op het feit dat het basisonderwijs en alle andere jeugdsporten wel door mogen gaan, terwijl zwemlesaanbieders met dezelfde leeftijdsgroep te maken hebben. Bovendien is meermaals aangetoond dat het verspreidingsrisico onder kinderen laag is.”

De stichting onderschrijft de noodzaak om kinderen te leren zwemmen. “Een maatschappelijk belang dat van onschatbare waarde is, namelijk het vergroten van de veiligheid van onze kinderen. Dit zou nooit een punt van discussie mogen zijn.”

De zwembaden roepen ouders en andere betrokkenen op om hun steentje bij te dragen door een petitie te ondertekenen. Die is te vinden via https://petities.nl/petitions/laat-de-zwemlessen-wel-doorgaan.

Enrico Kolk