Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Burgemeester Eddy Bilder over 2021: Vooruitkijken

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - “Wat we hebben geleerd is dat het maken van allerlei plannen betrekkelijk is”, zegt Bilder over het afgelopen en komende jaar. “Er is nog nooit een jaar geweest waarin zoveel geplande activiteiten doorgehaald moesten worden.”

Toch ligt er, zegt hij, zeker voor het gemeentebestuur de taak om vooruit te kijken. “We moeten nadenken over de vraagstukken die er zijn en plannen maken voor bijvoorbeeld het bouwen van woningen en het uitbreiden van het bedrijventerrein in Genemuiden. Eigenlijk alle bedrijven die hadden gevraagd om extra ruimte, hebben nog steeds die behoefte.”

Bilder merkt dat bedrijven vooruitkijken en plannen willen gaan uitvoeren. Wat hem betreft geldt dat ook voor de samenleving. “Ik hoop dat in het komende jaar de activiteiten die we met elkaar als aangenaam beleven kunnen doorgaan. En dat geldt voor zowel kerkelijke feestdagen als feestdagen in samenleving zoals Zwartsluis onder Zeil, Genemuiden Kamerbreed en het Euifeest.”

Ook Koningsdag ‘zou fijn zijn’ om zo’n dag weer vieren, vindt hij. “Maar ik wens de mensen dat ook toe voor bijvoorbeeld de paasdagen, wat mij betreft met weer goedgevulde kerken.”