Afbeelding
Archieffoto: Bas Wilberink

Raadscolumn VVD: ‘Het sneeuwt, het vriest en het kraakt’

Algemeen

Soms is dat in de politiek ook wel eens het geval. Het is en blijft mensenwerk, en dat betekent dat je op de een of andere manier toch met elkaar moet samenwerken voor het beste resultaat.

Dat betekent in mijn beleving, dat uitgaan van respect voor elkaar een eerste vereiste is. Dat openstaan voor een ander geluid of denkwijze wel eens verhelderend kan zijn. Ook al behoort hij of zij die het verkondigt niet tot jouw partij of tot jouw coalitie.

Het is in Zwartewaterland niet anders dan in Nederland, we maken er tenslotte deel van uit. Dat deze regio niet in meerderheid van politieke kleur overeenkomt met het landelijke beeld is begrijpelijk, maar persoonlijk vind ik dat wel jammer, dat kan u begrijpen.

Ik hoop dan ook dat het huidige klimaat niet aanzet tot het landelijke beeld, van het blijven ontstaan van nieuwe politieke partijen. Partijen die uiteindelijk ontstaan uit onvrede.

We gaan in maart stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Met maar liefst 37 partijen heeft u een ruime, in mijn beleving te ruime, keus. Moeilijk in deze covid-19-periode om dit allemaal rechtmatig georganiseerd te krijgen. Ik kan u alleen maar vragen om van uw recht gebruik te maken om uw stem uit te brengen.

We zijn dan in ieder geval weer wat dichter bij de zonnige periode. Een tijd waarin we hopelijk weer terug kunnen keren naar een voor ons normale samenleving. Waar het mogelijk is om met meer mensen bij elkaar te zijn of meer mensen te ontvangen. Waar het mogelijk is een biertje te nuttigen op het terras of een hapje te eten in je favoriete restaurant. Waar het niet meer nodig is dat de jeugd uit frustratie de ouderen wakker houdt met het afsteken van vuurwerk. Dat we niet meer iedere talkshow op TV hetzelfde onderwerp tot in den treure moeten belichten. Dat we kunnen sporten in teamverband en ook de derde helft kunnen vieren.

En dat laatste, daar gaat het eigenlijk om. Vieren, “het leven vieren”.

Geen avondklok of lockdown , nee gewoon waar wij in Nederland voor staan VRIJHEID.

In deze tijd dank ik de mensen in de zorg, alle hulpdiensten, iedereen die op welke wijze dan ook bijdraagt aan het welzijn en welbevinden van ons allen.

Maar in het bijzonder ook diegene die het in menig beeld zogenaamd niet goed doet: “ons kabinet”.

John Smits
VVD Zwartewaterland