Afbeelding
Stockfoto

Vanavond om 21.00 binnenzijn, rechter doet nog geen uitspraak over avondklok

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De avondklok blijft voorlopig nog wel even van kracht. De rechter doet volgende week vrijdag om 10.00 uur schriftelijk uitspraak in hoger beroep over de avondklok.

Die werd dinsdag per direct van tafel geveegd door de rechter, omdat die juridisch niet goed ‘in elkaar gezet’ was. De Nederlandse Staat ging in hoger beroep en vroeg een spoedappèl aan om het vonnis te schorsen. En met succes, het vonnis is geschorst totdat er een uitspraak in hoger beroep is. Die volgt dus over een week.

Voor die tijd is naar verwachting de spoedwet van het kabinet over de avondklok al van kracht. De Tweede Kamer ging daar gisteren mee akkoord, de Eerste Kamer debatteert er momenteel over. De Stadskoerier vroeg mensen eerder deze week naar hun mening over de maatregel en Wim Zwitser reageerde in een mailbericht. “Zolang de deskundigen aangeven dat een avondklok bijdraagt aan het terugdringen van het coronavirus doe ik van harte mee. Het is natuurlijk niet leuk. Vergeleken bij het vele leed dat corona veroorzaakt is het voor mij als 74-jarige toch niet teveel gevraagd mijn kleine bijdrage te leveren aan de bestrijding van het virus door mij aan geadviseerde maatregelen te houden.”

Andere reacties zijn hier te lezen.

Enrico Kolk