V.l.n.r.: Jannie Bloemert, Daniël Stoeten & Gerda Meuleman.
V.l.n.r.: Jannie Bloemert, Daniël Stoeten & Gerda Meuleman. Foto: Aangeleverd

Deze mensen zitten in de jury van de stadscheques

Algemeen

HASSELT – De eerste ideeën voor de stadscheques van Hasselt stromen binnen. Ondertussen stelt de driekoppige jury zich voor. “We zijn enthousiast over het initiatief en kijken uit naar de pitchmomenten van de nieuwe stadsbewegers”, aldus de jury.

Die is samengesteld uit verschillende hoeken van de Hasselter samenleving. Voor Daniël Stoeten is deelname als jurylid “een mooi moment om een bijdrage te kunnen leveren aan een positieve beweging in Hasselt”, zegt hij. Als ondernemer en actief betrokken inwoner van Hasselt is hij op menig feest en evenement van Hasselt te vinden. “Ik hoop dat er uit lekker veel ideeën komen, zodat we samen die beweging in Hasselt kunnen maken.” 

Gerda Meuleman is tweede jurylid. Jarenlang heeft ze projecten gedraaid, waarin de onderlinge verbindingen binnen de samenleving centraal stonden. “Ik vind het erg fijn om tegenwoordig de tijd aan mezelf te hebben, maar lever ook graag een bijdrage aan de mogelijkheden voor het centrum van Hasselt.” 

De beide juryleden zijn positief ingestelde inwoners, met een tomeloze energie en een groot netwerk. De juryleden kenden elkaar niet persoonlijk voor aanvang en vinden het dan ook erg leuk om via het stadsteam in deze functie aan elkaar verbonden te zijn.

Tot slot is ook de kerncoördinator van Hasselt, Jannie Bloemert, toegevoegd aan de jury. “Zij weet als geen ander wat er leeft in het centrum van Hasselt. Persoonlijk heeft zij het ondernemersklimaat en duurzaamheid hoog op haar agenda staan en sluit qua energie en diversiteit in netwerk perfect aan op de twee andere juryleden”, aldus de organisatie.

Initiatiefnemers, die met een stadscheque hun idee tot uitvoer willen brengen, kunnen zich tot 7 april 2021 aanmelden. Hierna gaat de jury aan de slag om, in voorbereiding op de pitches alle initiatieven goed door te lezen. “We leggen de binnengekomen ideeën natuurlijk naast de pijlers die vooraf aan de stadscheques opgesteld zijn.” 

Dat is een richtlijn om op terug te vallen en op basis daarvan kan de jury de ideeën met elkaar bespreken. “We kijken uit naar dat moment waarop we de initiatieven onder ogen krijgen”, zegt Bloemert.

Op 12,13 en 14 april ontmoet de jury de initiatiefnemers voor het beluisteren van de pitches en een bevraging. Daarna komt misschien wel het moeilijkste onderdeel: de bekendmaking van de genomineerden op 20 april 2021. 

De inwoners van Hasselt kunnen na de nominatie gaan stemmen. “Maar nu eerst op naar alle initiatieven om reuring te krijgen, dus kom maar op met al die leuke ideeën. We hebben er zin in”, besluit de jury.

Enrico Kolk