Afbeelding
Archieffoto

Kippenmest- en potgrondactie voor Roemenië

Algemeen

GENEMUIDEN – De Hervormde gemeente houdt weer een potgrond- en mestactie. Die is dit jaar wel anders georganiseerd. Mensen kunnen zaterdag 13 maart tussen 9.00 en 11.00 uur potgrond en/of kippenmest kopen en ophalen. Dat kan bij Groothuis Bouwgroep, Spoelstraat 10.

Daar is een depot georganiseerd, waar vrijwilligers klaarstaan om potgrond in de auto’s te leggen. “U hoeft de auto niet uit, alles wordt coronaproof georganiseerd”, aldus de organisatie. De voorraad kippenmest en potgrond is dit jaar kleiner dan normaal. “Dit vanwege het feit dat we geen zakken willen overhouden.”

De potgrond is voorzien van een goedkeuringscertificaat en zit in grote zakken (45 liter). De prijs voor een zak potgrond is 5,50 euro. De kippenmestkorrels zijn verpakt per 7,5 kg en kost per zak 7,50 euro. De mest is milieuvriendelijk en onder andere geschikt voor bloemen en planten, maar ook voor gazons, coniferen en groentetuinen enzovoorts. Een zak mest en een zak grond samen wordt u aangeboden voor 12,50 euro.

Wie niet kan komen, maar wel wil bestellen, kan dat doorgeven via Erna Last: erna_kidv@hotmail.com of 06-13378966. “Dan bezorgen wij het in de week van 15 maart bij u aan huis.”

Mensen steunen met de aankoop verschillende diaconale projecten in Roemenië waar de werkgroep al meer dan twintig jaar actief is. “Op dit moment is er geen concreet project waarvoor gespaard wordt. Wel zijn er goede contacten met onder andere het CE-House in Oradea en dominee Visky in Osorhei. “Wanneer daar (geld)nood is, wordt hier op ingespeeld. Alvast hartelijk dank voor uw steun.”

Enrico Kolk