Afbeelding
Foto: DESZ

Mika Esteie keert na één seizoen terug bij DESZ

Sport


ZWARTSLUIS - Mika Esteie keert na dit seizoen terug bij DESZ. De 18-jarige aanvaller speelt dit seizoen bij d’Olde Veste ’54.

Vorig jaar besloot Esteie om DESZ te verlaten en stapte hij over naar de club uit Steenwijk. Hiermee verklaarde hij voor zichzelf te kiezen. Voetballen bij d’Olde Veste ’54 paste beter bij zijn veranderende privésituatie. In augustus ging hij het leger in, waar hij ging starten met de opleiding onderofficier. 

Inmiddels staan de zaken er anders voor. “Ik ben nu geplaatst bij het 44e pantserinfanteriebataljon in Havelte. Daar ben ik infanterist in het uitgestegen gedeelte van de CV-90. Dit is goed te combineren met het voetbal. Het complete plaatje, werk en privé, past nu beter dan afgelopen jaar toen ik vertrok naar d’Olde Veste.”

Daar komt nog bij dat Esteie DESZ heeft gemist. “De sfeer binnen de club miste ik enorm en na een goed gesprek met de trainer heb ik besloten weer bij DESZ te gaan voetballen. Ik kijk enorm uit naar de uitdaging komend seizoen bij de selectie. De selectie ziet er fantastisch uit en ik ben benieuwd wat we kunnen bereiken komend seizoen. Als het aan mij ligt, gaan we voor de eerste plaats”, aldus Esteie.

Gerard Meijeringh