Afbeelding
Bas Wilberink

Bilder in corona-update: ‘Het loopt de spuigaten uit’

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – In de afgelopen tien dagen werden rond de 300 mensen uit Zwartewaterland positief getest. Een groot deel daarvan is geopenbaard in de afgelopen drie dagen. Dat waren er 102, waarvan 88 uit Genemuiden.

“We zijn opnieuw opgeschrikt door hoge cijfers”, stelt burgemeester Bilder in zijn wekelijkse update op ZwartewaterFM. Hij noemt het ‘opvallend’ dat nog steeds het allerhoogste aantal in Genemuiden ligt. “We staan heel hoog in de landelijke lijn en dat is een bijzonder vervelende positie.”

De meeste mensen met corona zijn tussen de 11 en 20 jaar, gevolgd door de groep van 41 tot 50 jaar. “Boven de 70 is dat in alle kernen gelukkig laag”, stelt Bilder, die niet kan zeggen of er ook in de verpleeghuizen corona is voorgekomen. “Het kost elke keer weer heel veel moeite om die gegevens van IJsselheem te krijgen.”

In totaal werden er 1224 mensen getest. Het percentage positieven, zo’n 14 procent, is gelijk gebleven aan vorige week, maar nog steeds een verdubbeling ten opzichte van de rest van de regio. Bilder roept mensen nogmaals op om zich aan de regels te houden. “Want het loopt de spuigaten uit op deze manier.”

Enrico Kolk