Blije gezichten op Het Anker.
Blije gezichten op Het Anker. Foto: Aangeleverd

Blije kinderen op Het Anker: geslaagd voor het verkeersexamen

Algemeen

HASSELT - Leerlingen van groep 7 en 8 van CBS Het Anker zijn blij: ze zijn allemaal geslaagd voor het verkeersexamen. Omdat het VVN-examen, vanwege de coronamaatregelen, opnieuw werd afgelast, zou dat betekenen dat groep acht dit schooljaar Het Anker zou gaan verlaten zonder dit examen afgelegd te hebben. Daar stak de school een stokje voor.

De school organiseerde zelf het examen op een alternatieve manier. "Op dinsdag 30 maart werd de kennis van de kinderen getest door het theorie-examen. Vijf leerlingen uit groep zeven haalden net niet genoeg punten om te slagen, maar na een herkansing behaalden alle kinderen de theorie", schrijft de school in een persbericht.

De volgende dag moesten de kinderen laten zien of ze de geleerde verkeersregels ook in het verkeer konden toepassen. Onder een stralende zon fietsten de leerlingen een route door een groot gedeelte van Hasselt. Met medewerking van ouders en leerkrachten van Het Anker was de route gemarkeerd en werden de kinderen tijdens het fietsen gecontroleerd op hun vaardigheden. Aan het eind van de ochtend bleek dat alle kinderen uit groep zeven en uit groep acht geslaagd waren. Trots namen zij allemaal het officiële VVN-Verkeersdiploma in ontvangst uit handen van hun juf.

Enrico Kolk