Vorig jaar maart hing de Hasselter vlag aan veel huizen in de Hanzestad.
Vorig jaar maart hing de Hasselter vlag aan veel huizen in de Hanzestad. Archieffoto: Gerrit Slurink

Forse stijging van aantal coronagevallen in Hasselt

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Het aantal mensen dat positief getest wordt, stijgt weer. Vooral in Hasselt is een forse toename zichtbaar: daar werden 34 mensen positief getest, ten opzichte van 9 mensen in de week daarvoor. Dat deelde burgemeester Eddy Bilder donderdagavond mee op ZwartewaterFM.

In Genemuiden werden nog meer mensen, 43 totaal, positief getest. Dat waren er de week daarvoor 37. In Zwartsluis is er een lichte daling zichtbaar: 15 positief getesten in de afgelopen week, de week daarvoor waren dat er 18. In totaal kregen er, van de 691 mensen die getest werden, 92 positief getest. “Als er in een huishouden een besmetting is, of als mensen in een groep bij elkaar geweest zijn, dan kun je ervan uitgaan dat een heel groot percentage van de mensen die in de omgeving van een besmet persoon hebben verkeerd, ook corona krijgen”, aldus Bilder.

Relatief gezien waart het coronavirus in Zwartewaterland meer rond dan in de omgeving. “Het vindpercentage is hoog, namelijk 12,6 procent”, legt Bilder uit. “In omliggende gemeenten is dat 8,8 procent.” Vooral in de categorieën tussen de 0 en 20 jaar en boven de 60 jaar is een stijging van het aantal mensen dat positief test zichtbaar. Er is ook weer iemand overleden, vertelde Bilder. “En dat is iemand die nog betrekkelijk jong was.” 

Enrico Kolk