Afbeelding
Foto Tennekes

Driekwart van de mensen met corona loopt dat thuis op, cijfers dalen nog steeds

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Er zijn minder mensen getest op het coronavirus in de periode van 5 tot en met 11 april dan in de week daarvoor. Het percentage positieve uitslagen ligt wel hoger, vertelt burgemeester Eddy Bilder donderdagavond op ZwartewaterFM.

In de periode tussen 5 en 11 april lieten in totaal 609 inwoners van Zwartewaterland zich testen, de week ervoor waren dat er 711. 7,6 procent van de uitslagen bleek positief te zijn in de afgelopen week, terwijl dat de week ervoor 6,9 procent was.

In diezelfde periode kregen 48 mensen een positieve testuitslag. Daarvan wonen er 29 in Genemuiden, 10 in Hasselt en 9 in Zwartsluis. 

In de afgelopen drie dagen (van 12 april tot en met vandaag) werden 29 mensen positief getest, waarvan 17 in Genemuiden en zowel in Hasselt als Zwartsluis 6. “Dat is in lijn met de week ervoor”, volgens Bilder.

Driekwart van de mensen loopt het virus thuis, binnen het gezin, op, terwijl voor 17 procent van de mensen geldt dat zij op het werk het virus overgedragen krijgen.

De meeste mensen die een positieve testuitslag krijgen, zijn tussen de 21 en 40 jaar.

Enrico Kolk