Afbeelding
Stockfoto

Dalende coronacijfers, Bilder is er blij mee

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Voor het eerst in lange tijd zijn de coronacijfers ietwat gedaald in de gemeente. “Daar ben ik eigenlijk wel blij mee”, reageert burgemeester Eddy Bilder in zijn wekelijkse corona-update op ZwartewaterFM. In de afgelopen week werden 104 mensen positief getest, de week ervoor waren dat er nog 171.

In Genemuiden kregen 72 mensen een positieve testuitslag, tegenover 142 in de week ervoor. Dat waren er in Hasselt 10 en dat zijn er 4 meer dan de week ervoor. In Zwartsluis werden 21 mensen positief getest, en dat aantal is bijna gelijk aan vorige week. In Mastenbroek werd 1 persoon positief getest. Ook is er de afgelopen week iemand overleden aan corona.

“Het kan zomaar weer anders zijn”, houdt Bilder een slag om de arm bij zijn ‘blijheid’. Zeker is inmiddels al wel dat de Britse variant rondwaart in Zwartewaterland. “Die informatie is ook gebaseerd op monsters uit rioolwater. Heel bijzonder hoe ze dat allemaal kunnen registreren”, merkt Bilder op.

Die heeft nog steeds geen cijfers over eventuele coronagevallen in verzorgingstehuizen. “Het is schijnbaar heel erg moeilijk voor IJsselheem om over deze zaak met ons te communiceren. Ik vind dat heel erg jammer.”

De testbereidheid is nog steeds hoog. “Heel veel mensen laten zich testen”, weet Bilder. In de afgelopen week waren dat er om en nabij de duizend.

In welke leeftijdscategorieën de mensen met een positieve testuitslag zitten, is niet bekend.

Enrico Kolk