Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

‘Best wel reden tot zorg’, vindt burgemeester Bilder over de coronacijfers

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – “Je merkt dat mensen regels zat beginnen te worden”, zegt burgemeester Eddy Bilder donderdagavond op ZwartewaterFM. Het aantal positieve testuitslagen in Zwartewaterland is weer gestegen, mogelijk is er een verband tussen beide omstandigheden.

In de periode van 12 tot 18 april kregen in totaal 64 mensen een positieve testuitslag (tegenover 48 in de week ervoor). Daarvan wonen er 37 in Genemuiden, 9 in Hasselt en 18 in Zwartsluis. En die stijging lijkt door te zetten, merkt de burgervader op. Hij kreeg door dat in de afgelopen drie à vier dagen maar liefst 52 mensen positief getest werden. “Dat is best wel reden tot zorg.”

In de periode van 12 tot 18 april lieten 613 mensen zich testen. Dat is vergelijkbaar met de week ervoor, maar het percentage positieven steeg wel flink: van 7,6 naar 9,3 procent. De meeste mensen lopen het virus nog steeds in de thuissituatie op, verklaart Bilder.

Hij wijst er ook op dat de afgelopen weken elke week wel een inwoner van Zwartewaterland overleed aan het coronavirus. Reden voor de burgemeester om mensen nogmaals op te roepen om zich aan de regels te houden.

In verzorgingstehuizen lijkt het virus buiten de deur te blijven. Ook zijn er geen clusters bekend.

Enrico Kolk