Afbeelding
Archieffoto

Laatste corona-update: ‘Teken van goede ontwikkelingen’

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Dat de corona-updates op ZwartewaterFM stoppen, is volgens burgemeester Eddy Bilder een ‘teken van goede ontwikkelingen’. De dalende lijn in het aantal coronagevallen blijft voortzetten.

In de week tussen 24 en 30 mei werden vijftien mensen in Zwartewaterland positief getest. De afgelopen drie dagen kwamen er daar nog zes bij.

Die cijfers zijn veel hoger geweest dan ze nu zijn, reden om de uitzendingen te staken. Voorlopig blijven de burgemeesters in de regio wel vergaderen in het Regionaal Beleidsteam (RBT), meldde Bilder.

Inmiddels worden er volop coronavaccinaties gezet. “Het is vanouds een gegeven dat mensen zich vanwege hun godsdienstige overtuiging niet altijd laten inenten”, merkte Bilder op in de uitzending. “En dat is een afweging die mensen kunnen maken. Maar er zijn ook mensen die, vanuit hun wens om in de samenleving te functioneren, er toch voor kiezen om de vaccinatie te halen.”

Bilder wilde niet teveel woorden wijden aan zijn opvattingen erover. “Het lijkt me niet noodzakelijk om er van overheidswege al te zeer druk op te leggen. Laten mensen goed nadenken wat ze doen, maar laten we voorkomen dat we als samenleving in kampen verdeeld raken.”

De burgervader blikte ook deels terug op alle maatregelen en versoepelingen in de afgelopen tijd. “Op Rijksniveau wordt er in ieder geval een evaluatie gehouden, misschien dat we dat lokaal ook doen.”

Wat Bilder het meest bijbleef aan de uitzendingen was dat er ‘zeer, zeer veel mensen naar luisterden’. “Ik denk dat er ook momenten zijn geweest waarop we ons allemaal Zwartewaterlander hebben gevoeld. Wat mij betreft is dat, in de donkere periode die achter ons ligt, toch iets positiefs.”

Enrico Kolk