Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Corona-update: burgemeester heeft ‘goed nieuws’

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - “De cijfers zien er goed uit”, zegt burgemeester Bilder op ZwartewaterFM in zijn wekelijkse corona-update. In de afgelopen week werden 30 mensen uit Zwartewaterland positief getest. Dat waren er in voorgaande weken vaak heel wat meer.

“Goed nieuws”, vindt Bilder. Hij vertelt dat er in Genemuiden 23 mensen positief getest zijn, in Hasselt 5 en in Zwartsluis 2. “Laten we hopen dat het zich in deze richting blijft ontwikkelingen.” 342 mensen lieten zich in de afgelopen week testen. Daarvan kreeg 9,4 procent een positieve uitslag.

Bilder is blij met de versoepelingen. “Volgens mij zijn we er ook allemaal wel aan toe. Er is ook behoefte aan om elkaar weer in wat grotere kring te ontmoeten en eropuit te gaan. Het begin van de ontwikkeling richting de situatie die we kenden, is er. En ik denk dat veel mensen daar dankbaar voor zijn.”

Het was donderdag een van de laatste corona-updates. “We verwachten dat de dalende trend zich verder zal voortzetten”, zegt Bilder. “We kunnen hier op enig moment mee gaan stoppen. We vinden het niet altijd leuk om ergens mee te stoppen, maar hiermee stoppen vinden we wel fijn.” Hij noemt het positief dat er veel belangstelling voor was. “Maar desalniettemin denk ik ook dat het goed is om een eind aan deze reeks van uitzendingen te maken.”

Volgende week is er nog een uitzending, dat is dan de laatste.

Enrico Kolk