Afbeelding
Foto: Benny Breman/Breman.net

Burgemeester over brommernacht: ‘Niet al te dramatisch over doen’

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - “Het mocht niet, maar het is wel gebeurd. Ik wil daar niet al te dramatisch over doen”, blikt burgemeester Eddy Bilder donderdagavond op ZwartewaterFM terug op het brommerrijden tijdens de Koningsnacht.

De burgervader werd er wel wakker van, maar schrok er niet van. “Het was mij niet geheel onbekend dat een aantal mensen toch van plan was om te gaan rijden”, zegt hij. “Wij mochten als gemeente geen evenementen organiseren en daarom kon het brommerrijden niet doorgaan.”

Ook de avondklok was een spelbreker. “Terwijl het brommerrijden zich in verleden toch vaak afspeelde op uren die binnen de avondklok vielen”, aldus Bilder. “Maargoed, mensen hebben de vrijheid genomen en laten we hopen dat we daar niet, op een andere manier, voor gestraft worden. Ik hoop dat we het volgend jaar weer kunnen doen zoals we in het verleden gewend waren.”

Op de Koningsdag zelf gingen sommige mensen, volgens hem, ‘vrij royaal’ met de regels om. “Ik hoop niet dat we volgende week met nog hogere cijfers zitten”, zegt de burgervader, die de neiging om samen te komen overigens wel herkent.

Bekijk hier de rest van de corona-update van de burgervader.

Enrico Kolk