Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Derdeklassers nemen afscheid van Agnieten College met vaartocht

Algemeen

ZWARTSLUIS - De derde klassen havo en vwo nemen afscheid van het Agnieten College. “Na twee bijzondere jaren, waarin verschillende excursies niet door konden gaan, is het toch nog gelukt om een leuke activiteit te organiseren in het kader van Natura2000”, aldus de school.

Aan de Handelskade in Zwartsluis lag de tweemastklipper ‘De Sterrewind’ klaar. Na het inschepen vaarden de leerlingen via het Zwartewater richting Vollenhove. “De uiterwaarden van het Zwartewater en het Zwartemeer zijn Natura2000 gebieden:, legt de school uit. 

De leerlingen voeren langs het Vogeleiland en zagen restanten van biezenvelden. “Op dit onbewoonde eiland leven maar liefst zestig soorten vogels. De meest indrukwekkende daarvan is de zeearend.”

De leerlingen vermaakten zich prima op het schip en genoten volop van het mooie weer. “De sfeer zat er goed in.” 

Voordat de leerlingen weer terugvoeren naar Zwartsluis was er nog even tijd om een duik te nemen. In Zwartsluis aangekomen stond de barbecue klaar en was er voor hen een verrassingsdoos uit Frankrijk. “Nog een paar weken en dan nemen deze leerlingen afscheid van het Agnieten College. We hopen dat ze met veel plezier denken aan de tijd in Zwartsluis.”

Afbeelding

Enrico Kolk