Musicalgroep Hasselt
Musicalgroep Hasselt Foto: Aangeleverd

Iedereen die wil, mag meedoen in de musical van Musicalgroep Hasselt

Algemeen

HASSELT – Musicalgroep Hasselt is op zoek naar mensen die graag mee willen doen in de eigen musicalproductie van de groep.

“Een eigen musical, veel gezelschappen dromen ervan”, schrijft de musicalgroep, die van die droom werkelijkheid maakt. Op vrijdag 2 juli om 19.30 uur is er in de Baak in Hasselt een eerste presentatie van de fonkelnieuwe musical Onamé. Deze presentatie is bedoeld voor zowel de leden van de bestaande musicalgroep als iedereen uit Zwartewaterland die belangstelling heeft om mee te doen.

Het is niet alleen een presentatie van dit verhaal, maar ook komen de muziek en de plannen om tot repetities en uitvoering te kome ter tafel. Voorjaar 2019 voerde de groep in De Baak voor het eerst een Bijbelse musical uit, met de naam Ester. Vanwege de coronamaatregelen kwam het instuderen van een volgende productie stil te liggen. Die tijd gebruikte de groep om een eigen stuk te schrijven en te componeren, de familiegeschiedenis: OnamĂ©. 

Initiatiefnemers van de eigen musical zijn predikant Henk van Veldhuizen, regisseur Carla Aalbers en musicus Harrie Poulssen. Henk en Carla tekenen voor het verhaal van OnamĂ©, een familiegeschiedenis lichtjes gebaseerd op het verhaal van Lot uit het Oude Testament. 

“Een familie die te maken krijgt met vraagstukken en ontwikkelingen die ook vandaag de dag herkenbaar zijn. Harrie heeft de muziek gecomponeerd, voor koor, solisten en een (nog samen te stellen) orkest. Toneelspel, liederen en muziek vormen één geheel om het verhaal te vertellen aan het publiek”, aldus de groep.

Belangstellenden van alle leeftijden die kunnen zingen, acteren of musiceren zijn welkom. Mensen die anderszins een creatieve of technische bijdrage willen leveren op het gebied van decor of theatertechniek, kostuums of grime, zijn eveneens welkom.

Wie belangstelling heeft om de presentatie bij te wonen, kan zich aanmelden bij: Juliëtte Prins via email: juliette.prins@outlook.com of telefonisch: 06-25553297.

Enrico Kolk