Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Agnieten College blikt terug op geslaagde dansmiddag

Algemeen

ZWARTSLUIS – ‘Een energieke middag vol beweegplezier’. Zo kijkt het Agnieten College terug op de middag met Juvat Westendorp. In het kader van de Gezonde School en in samenwerking met JOGG Zwartewaterland bezocht de bekende danser, acteur en presentator Westendorp het Agnieten College. Hij verzorgde daar een dansworkshop voor de leerlingen.

JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) organiseerde afgelopen week allerlei sportieve activiteiten rondom de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ in de gemeente Zwartewaterland.

Westendorp is ambassadeur van JOGG en bezoekt scholen en sportvelden door het hele land. “Om kinderen te laten beleven hoe leuk bewegen kan zijn”, licht de school toe. 

Al snel nadat Westendorp op het Agnieten College arriveerde, wisten de leerlingen de weg naar zijn dansworkshop te vinden. “De meesten vonden het best wel even spannend toen ze de gymzaal binnen kwamen, maar Juvat wist met zijn ongedwongen manier van doen de leerlingen op hun gemak te stellen. De laagdrempelige danspasjes, die iedereen wel kon uitvoeren, werden samengevoegd tot een complete dans.”

Na het dansen mochten de leerlingen even uitrusten. Westendorp gebruikte dit moment om met leerlingen in gesprek te gaan over een gezonde leefstijl. “Gezond eten en drinken, bewegen en voldoende slaap zijn ‘tools’ die je kunnen helpen om lekkerder in je vel te zitten en meer energie te krijgen. Als je je goed voelt, is het vaak gemakkelijker positief te kijken naar wat er komen gaat.”

Samen sporten en bewegen is weer toegestaan en daar keken velen erg naar uit. Ook de leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis hadden wel zin in de, volgens de school, gezellige en sportieve activiteit.

De leerlingen werden na afloop getrakteerd op een heerlijke smoothie met groente en fruit. Voor Westendorp ging het programma nog even door. Op de sportvelden in Zwartsluis konden kinderen uit de omgeving deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten, georganiseerd door JOGG, waaraan hij meewerkte.

Enrico Kolk