Afbeelding
Bianca van den Berg

Raadscolumn SGP: ‘Laatste weken raadswerk en dan...’

Algemeen

Ieder jaar dezelfde cyclus zo voor het zomerreces. Het begint in juni met de Jaarverantwoording, Zomernota en als laatste het hoogtepunt de behandeling van de Kadernota voor de volgende vier jaren. Ook wel de algemene beschouwing genoemd. Wat mooi om te zien dat ze alle drie tonen dat het goed gaat met onze gemeente. Ondanks deze moeilijke tijd! Toch is er veel gebeurd in Zwartewaterland. Ook dankzij alle vrijwillige inzet van onze inwoners. Het is nog niet af. Er staat nog veel op de rol.

De parken liggen er netjes en verzorgd bij. De ‘ommetjes-app’ wordt veel gebruikt. Je loopt rond voor je plezier en geniet van alles. Zeker bij zonnig weer is het een drukte van belang op de fiets- en wandelpaden in onze omgeving. Zwartewaterland is niet alleen aantrekkelijk voor onze inwoners maar zeker ook voor de toerist. De campers komen van heinde en verre om een bezoek te brengen aan de ingerichte camperplaatsen in onze gemeente. 

Naast dat alles er netjes uitziet is ook gedacht aan het verbeteren van de biodiversiteit in onze gemeente. We gaan ons steeds meer realiseren dat de natuur onmisbaar is voor de kringloop in de natuur. Wilde bijen en vlinders zorgen voor bestuiving van onze planten en bloemen waardoor belangrijke voedingsmiddelen zoals groente en fruit groeien. Er is weer een verscheidenheid aan bloemen en planten te vinden in onze groenstroken. Zelfs zijn groenstroken ingezaaid met speciale grassen en kruiden. De klaproos is weer terug. Het is een lust om naar te kijken en van te genieten. 

Ook onze inwoners worden gestimuleerd om mee te doen aan het verbeteren van de biodiversiteit. Zwartewaterland is mooi maar kan nog mooier! Onze inwoners maken dat mogelijk. Laten we als inwoners en bedrijfsleven ervoor zorgen dat onze kernen en het buitengebied een natuurlijke uitstraling krijgen en laten we de verstening tegengaan. Dit geldt zeker ook voor onze bedrijventerreinen. De natuur maakt gelukkig! Het geeft een flinke dosis aan energie. 

Onze gemeente is omgeven door veel natuur, het is een genot om hier te wonen en te verblijven. We zien uit naar de groenstrook met waterpartijen die, om ons bedrijventerrein, wordt aangelegd. Deze sluit aan op de Roebollige kreek, zodat ook daar weer een ommetje wordt gerealiseerd voor de werknemers, die vele uren toeven in de bedrijfshallen op het bedrijventerrein. Bijna kunnen we genieten van het zomerreces. De SGP wenst iedereen een fijne, zonnige en ontspannen vakantie. Geniet van de welverdiende rust en de prachtige natuur.

Klaas Huisbrink
Fractievoorzitter SGP

Enrico Kolk