Afbeelding
Archieffoto

JeugdNatuurClub De Wieden is op zoek naar nieuwe leden

Algemeen

REGIO - Speciaal voor kinderen die rondom De Wieden wonen is er een JeugdNatuurClub. Maandelijks komen de kinderen samen om op pad te gaan in de natuur.

“De gemeenschappelijke deler van de clubleden is dat ze graag buiten zijn en gek zijn op planten en dieren”, volgens de club. Kinderen vanaf groep 5, die wonen van Blokzijl tot Hasselt en van Giethoorn tot Meppel, kunnen lid worden en zijn welkom op woensdag 25 augustus voor een kennismaking.

JeugdNatuurClub De Wieden komt van september tot mei één keer per maand op woensdagmiddag samen. De kinderen gaan dan in en ten zuiden van De Wieden op pad in de natuur. In de activiteiten staat het beleven van de natuur centraal. 

In het programma van aankomend seizoen treden de clubleden in de sporen van de otter, gaan ze op pad met de boswachter en leren natuurfoto’s maken van een topfotograaf. “De kinderen leren respectvol om te gaan met alles wat beweegt en leeft en doen onvergetelijke ervaringen op”, volgens de organisatie.

Tijdens de kennismakingsbijeenkomst op 25 augustus gaan de kinderen vogelhuisjes timmeren en met loeppotjes en schepnetjes aan de slag om wateronderzoek te doen. Alle kinderen van groep 5 tot en met 8 die rondom De Wieden wonen en graag bij de JeugdNatuurClub willen, mogen aansluiten. De activiteit is bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster en is van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden voor de kennismaking kan via jncdewieden@natuurmonumenten.nl.

“Als kinderen buiten spelen in de natuur zullen ze liefde voor de natuur ontwikkelen. Dat is waar de organisaties achter de JeugdNatuurClub voor staan. Samen met Nationaal Park Weerribben-Wieden zorgen Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Museum Schoonewelle voor een leuk en uitdagend programma voor de kinderen”, laat de organisatie weten. Meer informatie op www.np-weerribbenwieden.nl.

Enrico Kolk

!

Abonneer gratis

op de digitale krant