Afbeelding
© GGD

Coronatesten kan nu ook zonder afspraak

Algemeen

REGIO - GGD IJsselland is deze week van start gegaan met ‘testen zonder afspraak’. Mensen die zich willen laten testen op corona, hoeven daarvoor niet meer perse een afspraak te maken.

In Zwolle (IJsselhallen) is dat mogelijk dagelijks van 09.00-11.00, 11.30-13.15 en 14.00-16.00 uur. In IJsselmuiden (Tasveld 17) kan dat dagelijks van 9.00-11.00 en 11.30-13.15 uur. 

“Bij binnenkomst in de teststraat kun je aangeven dat je zonder afspraak bent gekomen”, zegt testcoördinator Gertrud Zweerts. “Neem een geldig identiteitsbewijs mee. Dat checken we en daarna vullen we samen met jou het benodigde testformulier in. Nadat alles goed is ingevuld word je getest.” De testuitslag is tussen 24 en 48 uur bekend.

Testen met afspraak blijft mogelijk. “We bieden per 23 augustus dus twee testmogelijkheden aan in plaats van één. Zo maken we het de inwoners en bezoekers van onze regio extra makkelijk om zich bij ons te laten testen.”

GGD IJsselland richt zich onder andere op studenten. “Je hoeft niet eerst te bellen of online een afspraak te maken voor een test, maar kunt gewoon langskomen.”

De locatie in de IJsselhallen gaat overigens binnenkort verhuizen.

Enrico Kolk