De speeltuin.
De speeltuin. Foto: Enrico Kolk

Spanning voor bewoners Willem Egbertsstraat om speeltuin

Algemeen

HASSELT - Het wordt spannend voor de bewoners van de Willem Egbertsstraat. Mag hun speeltuin blijven of niet? Volgende week wordt er meer over bekend.

De speeltuin is een bijzondere, zeiden de bewoners zelf tijdens een werkbezoek van gedeputeerde Roy de Witte, vorig jaar. In de straat voelt iedereen zich verantwoordelijk, zei buurtbewoner Sonja Danker toen. 

De buurt heeft de speeltuin in 2017 zelf gemaakt en onderhoudt die ook sindsdien. Dat gebeurt voornamelijk tijdens burendagen en NLDoet. Maar nog altijd hangt er een zwaard van Damocles boven de speeltuin: het is een tijdelijke locatie. Dat kreeg ook De Witte tijdens zijn werkbezoek in juni 2021 te horen. Een paar maanden later, eind augustus, trok het bestuur de stoute schoenen aan en stuurde een brief naar het gemeentehuis. De speeltuin aan de Willem Egbertsstraat moet voor altijd een speeltuin blijven, maakten ze daarin duidelijk.

Het bestuur heeft altijd geweten dat de speelplek een tijdelijke locatie was, maar veel buurtbewoners waren daarvan niet op de hoogte, bleek vorig voorjaar. Of de speeltuin kan blijven, moet volgende week blijken tijdens een informatieavond van de raad. Wethouder Harrie Rietman laat dan weten of het bestemmingsplan gewijzigd kan worden.

Meer hierover lezen? Vandaag in De Stadskoerier Extra!

Enrico Kolk