Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Sociale moestuin en speeltuin Willem Egbertsstraat krijgen bezoek van gedeputeerde

Algemeen

HASSELT - Gedeputeerde Roy de Witte is vrijdagmorgen op bezoek in Hasselt. Hij neemt een kijkje bij de sociale moestuin, laat zich in de speeltuin van de Willem Egbertsstraat informeren over de totstandkoming van die speeltuin en praat met vrijwilligers van de Buurtkamer Plus.

“Fijn om hier te zijn”, zegt De Witte over de speeltuin die de buurt zelf aanpakte. “Een speeltuin is ook niet van de gemeente, die is van de wijk.”

Bij de Buurtkamer Plus krijgt hij van Nanja Jansen te horen dat de vrijwilligers twee keer per week koken met de deelnemers. “We koken allemaal vers”, legt ze uit. En dat wordt mogelijk nog verser als de groenten straks uit de sociale moestuin komen.

Ook daar kijkt De Witte rond. “Als het hier straks gaat groeien en bloeien, dat is toch prachtig”, merkt wethouder Harrie Rietman op, die de gedeputeerde een rondleiding geeft.

De Witte sluit zijn bezoek af bij de Veerpoort. Meer lezen? Neem een abonnement op De Stadskoerier Extra en lees woensdag alles in de papieren krant.

Enrico Kolk