Afbeelding
Stockfoto

Ook geen boete voor horecazaken die zaterdag opengaan

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – Horecazaken die morgen opengaan, hoeven geen boete te verwachten. Dat bevestigt burgemeester Eddy Bilder vrijdagmiddag aan deze krant. “Maar ik kan dat slechts toezeggen voor de duur van de actie, dus morgen overdag”, laat hij weten.

Hij gaat er wel vanuit dat mensen de algemene coronaregels wel in acht nemen. “Dus afstand houden, handen ontsmetten enzovoorts.”

Gisteravond deelde Bilder tijdens de raadsvergadering al mee dat ondernemers zaterdag niet op de bon geslingerd worden als ze opengaan. “Het gevoel dat heel veel middenstanders in de hoek zitten waar de klappen vallen en dat dat onhoudbaar wordt en is, wordt door ons herkend”, zei hij donderdagavond.

De burgemeesters uit de Veiligheidsregio waren eerder donderdag bij elkaar en spraken toen al over de aangekondigde acties voor zaterdag. “Er wordt gesignaleerd en als het zo is dat er een overtreding is, dan wordt er gewaarschuwd en worden ondernemers uitgenodigd voor een gesprek”, legde Bilder de werkwijze uit. “Pas bij herhaling wordt er dan pas een boete opgelegd.”

Het kan dus zaterdag gebeuren dat wordt vastgesteld dat er regels worden overtreden, zei Bilder. “Dan wordt daarover gesproken met de betrokkenen, maar er wordt niet geverbaliseerd.”

Overigens hoopt hij dat de aangekondigde actie van zaterdag niet meer nodig is. “Als alle knopen geteld worden en het kabinet goed oplet, dan hoeft het minder spannend te worden.”

Enrico Kolk