Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Raadscolumn PvdA: ‘Wij zien u!’

Algemeen

Nog twee maanden, dan zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wij zien jullie alleen in campagnetijd, hoor ik wel eens. Dat lijkt misschien zo, maar gelukkig is het in werkelijkheid anders. 

De PvdA Zwartewaterland is altijd, vier jaar lang, voor u en onze gemeente op pad. In Coronatijd misschien wat minder zichtbaar, maar ook de afgelopen twee jaar zijn we op alle plekken waar iets speelt geweest, hebben we veel inwoners gesproken en werken we aan voorstellen om uw leven in onze gemeente net iets beter te maken.

Zo werkten wij aan de gevaarlijke uitrit bij Breman, het behoud van de Kolksluis in Zwartsluis, het voorkomen van een extra belasting voor ondernemers in Genemuiden, extra rijtjeswoningen op Tag West, ruimte, “chillplekken” voor jongeren, plekken voor ouderen. 

Ook namen wij het initiatief voor de “stadscheques”, hiermee wordt ruimte geboden aan ideeën van inwoners in hun eigen leefomgeving. Voor een groenere leefomgeving namen we het initiatief om geveltuinen te stimuleren. Er moet concrete actie genomen worden om tot meer woningen te komen. Vandaar dat wij het initiatief hebben genomen voor een woonaanjager en versnelde woningbouw in Hasselt om de Weede.

Als enige sociaal-democratische partij in onze gemeenteraad hebben wij oog gehad voor alle inwoners. Een paar voorbeelden: behoud van het vrijwilligerscompliment, afschaffen van de boodschappenboete, gratis mondkapjes en zelftesten voor inwoners die dit niet kunnen betalen. En ook het instellen van een jeugdcultuurfonds is op basis van een PvdA voorstel gerealiseerd.

Lang geen compleet overzicht over waar we ons deze jaren hebben laten zien en waar we voor zijn opgekomen, maar zo heeft u wel een indruk. Het zijn vaak praktische zaken waar de pers misschien niet altijd oog voor heeft. Maar wel belangrijk voor u en voor onze – soms kwetsbare – inwoners en ondernemers.

In deze tijd is er vanuit pers vaak meer aandacht voor de politiek. Wat hebben wij u beloofd, wat hebben wij gedaan en wat mag u van ons verwachten in de komende jaren. 

Dit is een column, en geen campagneflyer dus al te diep ga ik hier nu niet op in. Die flyer komt nog bij u in de brievenbus, of u kunt hem lezen op onze site. Maar wat ik hier hoop duidelijk te maken: wij zien u! Voor vragen, opmerkingen, ideeën kunt u ons altijd benaderen. Wij staan voor u klaar, niet alleen in verkiezingstijd, maar altijd, elke dag.

Astrid Dijkstra
Fractievoorzitter PvdA

Astrid Dijkstra