Een eerdere stadswandeling.
Een eerdere stadswandeling. Foto: Enrico Kolk

TIP Genemuiden houdt cursus voor stadsgidsen

Algemeen

GENEMUIDEN - Toeristisch Informatie Punt (TIP) Genemuiden houdt in mei een korte Cursus Stadsgids. Deelnemers kunnen na twee avonden bezoekers en bewoners rondleiden door het historische centrum. “De belangstelling voor onze stadswandelingen groeit sterk. Daarom zoeken we meer verhalenvertellers die af en toe een groep willen leiden”, legt Klasien Hoekman uit.

De ervaren stadsgids Gert-Jan Westhoff verzorgt de cursus. Hij wandelt zelf regelmatig met belangstellenden door Genemuiden. Westhoff gaat een avond in op de geschiedenis van de Tapijtstad en deelt de beste anekdotes en verhalen. Ook onderwerpen zoals stemgebruik, lichaamshouding en interactie komen aan bod. Op de tweede avond neemt Westhoff de cursisten mee op een rondleiding.
TIP Genemuiden hoopt dat de cursus nieuwe stadsgidsen oplevert, zodat meer groepen de fascinerende historie van Genemuiden ontdekken. “We krijgen regelmatig de vraag van bootjestoeristen en andere bezoekers voor een stadswandeling. Ook bewoners vinden die activiteit interessant. We hebben nu simpelweg te weinig gidsen om aan de vraag te beantwoorden”, zegt Hoekman. Ze benadrukt dat nieuwe stadsgidsen zelf bepalen hoe vaak ze een stadswandeling willen leiden. De korte cursus is ook interessant voor andere gastheren en gastvrouwen in Genemuiden, zoals middenstanders en (horeca)ondernemers. Dankzij de cursus weten ze beter de antwoorden op vragen van klanten”, volgens TIP. “Ook kunnen ze meer vertellen over bijzondere of historische locaties. Daarmee vergroten ze de beleving en binding van bezoekers met Genemuiden.”
De gratis Cursus Stadsgids is op 10 en 24 mei om 19.30 uur in ‘t Olde Staduus. Wie mee wil doen, kan voor 18 april een mail naar hoekman-fuite@planet.nl sturen of bellen met Klasien Hoekman via 06-22037035.

Enrico Kolk