't Olde Staduus
't Olde Staduus Foto: Enrico Kolk

In de voetsporen van het Genemuider verleden met Arend Booi

Algemeen

GENEMUIDEN - ‘t Olde Staduus is zaterdag 13 augustus de hele dag geopend. Er is volop gelegenheid om de expositie te bekijken, met uitleg van het Kunstenaars Collectief, en u kunt meedoen aan een stadswandeling onder leiding van Arend Booi.

Arend is van plan om de voetsporen van het Genemuider verleden te volgen en extra aandacht te schenken aan bijvoorbeeld de Meulebelt, de schampstenen die u her en der tegenkomt in Genemuiden, de Oostpietbrugweg of zoals deze ook wel genoemd wordt de Uilenspiegelbrug, en de uil op het hek van de oude begraafplaats. Wat is de betekenis erachter? Kortom, een leuke extra activiteit in de vakantieperiode, die u door de stadswandelgidsen van het Toeristisch informatiepunt wordt aangeboden. Een kans om de fascinerende geschiedenis van Genemuiden te ontdekken.

De wandeling wordt ’s morgens gehouden en start om 10.30 uur. Belangrijk is dat u zich aanmeld, zodat Arend weet op hoeveel deelnemers hij moet rekenen. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar.

De datum van de volgende stadswandeling is op zaterdag 27 augustus onder leiding van Klaas Timmerman. Voor deze tochten kunt u zich opgeven bij TIP in de winkel van t Olde Staduus, of via tel. 038 8200346 of via ontdekgenemuiden.nl.

Mark de Rooij