Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Entertainer vermaakt gasten van de Zonnebloem

Algemeen

HASSELT - Het dak ging er (bijna) af in Teeuwland, vorige week woensdag. Entertainer René de Brouwer wist de deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Hasselt met sketchjes, zang en muziek te vermaken.

“Er werd spontaan een wave ingezet, gezongen en geklapt. Even een middag om de sores van je handicap, je ziekte en natuurlijk ook corona helemaal achter je te laten”, schrijft de Zonneblom in een persbericht.
De Brouwer is een entertainer pur sang. Hij ontving, als piccolo verkleed, de aanwezigen om daarna als quizmaster ‘swingo’ te presenteren. Daarbij gebruikte De Brouwer bekende liedjes uit veelal de zeventiger jaren, zong daarin mee en speelde accordeon. Alle aanwezigen hadden een ‘swingokaart’ waarop liedjes konden worden aangekruist. Het ging erom wie het eerste de kaart vol had.

Ondertussen rende hij ook nog met zijn ‘rolladavidson’, een verbouwde rollator in een Harley Davidsonstijl met toeters en lichten, door de zaal. “Zelden was de zaal zo uitbundig en enthousiast en zong naar hartelust de liedjes mee.”

En er zit meer in het verschiet bij de Zonnebloem. In december staat een bezoek de Orchideeënhoeve in kerstsfeer op het programma. “Iets om naar uit te kijken dus.”

Enrico Kolk