Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Teel Yooba laat mensen kennismaken op Biestemerk

Algemeen

GNEMUIDEN - De stichting Teel Yooba is van september dit jaar tot september 2023 het 2e/3e wereldproject van de gemeente. Om iedereen kennis te laten maken met het werk van de stichting, waren vrijwilligers op de Biestemerk in Genemuiden aanwezig. 

“Met ons project Kids@NelsonMandelaSchool in Burkina Faso helpen wij al vanaf 2017 kinderen van arme ouders aan een heel schooljaar. Het lespakket voor 1 jaar kost 25 euro per kind en bestaat uit het schoolgeld, het lesmateriaal en een warme maaltijd per dag. We helpen dit jaar 120 kinderen aan een heel schooljaar”, schrijft de stichting in een persbericht. De Nelson Mandelaschool met circa 1.300 leerlingen staat in de grote woonwijk Teel Yooba in de hoofdstad Ouagadougou van Burkina Faso. “Wij hebben intensief contact met de schooldirectie over de te plaatsen kinderen en de jaarlijkse voortgang.” Meer informatie staat op de website: teel-yooba.nl

Door middel onder andere de verkoop van Afrikaanse producten konden mensen vorige week kennismaken met de stichting. “Deze producten worden gemaakt door de moeders in de woonwijk. De opbrengst van de verkoop gaat ook naar de kinderen van de Nelson Mandelaschool. Het komende jaar gaan we meerdere activiteiten organiseren binnen de gemeente.”

Enrico Kolk

!

Abonneer gratis

op de digitale krant