Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zonnebloem opent seizoen 2023 met receptie

Algemeen

HASSELT - Met het houden van de traditionele nieuwjaarsreceptie heeft de Zonnebloem afdeling Hasselt het seizoen 2023 geopend. Met 66 gasten en vrijwilligers was de zaal in Teeuwland bomvol.

De receptie werd opgevrolijkt door het schipperskoor de Kolksluuszangers uit Zwartsluis. Het lukte hen om de zaal volop te laten meezingen en in beweging te krijgen. “Wat een uitbundig enthousiasme”, blikt de afdeling terug.

Voorzitter Jan Palland memoreerde in zijn welkomstwoord hoe het de afdeling Hasselt vergaat. Er werd even stilte gehouden voor de gasten die in 2022 zijn overleden. In dat jaar lag de heftigheid van de coronapandemie achter, waardoor weer grotere activiteiten (in totaal acht) konden worden georganiseerd. Het aantal gasten en vrijwilligers bleef in 2022 vrijwel gelijk.

Financieel is de afdeling redelijk gezond door de lotenverkoop in 2022, landelijke donateurs, tot twee keer toe een gulle gift van de Rabobank en vooral de vaste sponsoren die als financiële partners steeds zorgdragen voor een vast inkomen. “Zonder deze steun zou veel niet meer mogelijk zijn”, aldus de afdeling.

Op het eind van de middag nam Renald van der Werf nog even het woord. Hij stopt per februari 2023 met zijn activiteiten voor de Zonnebloem. Van der Werf is 12 jaar verbonden geweest aan de Zonnebloem afdeling Hasselt, negen jaar als voorzitter en de laatste drie jaar als secretaris.

Van der Werf: “Als bestuurslid word je soms bedankt voor het werk dat je voor de vereniging doet. Soms in stilte, soms openlijk. Maar ik zou het willen omdraaien. Natuurlijk, het bestuur organiseert, maar het resultaat is dat de gasten met zoveel plezier deelnemen aan alles wat je doet. Dat geeft zoveel voldoening dat ik daarom jullie deelnemers wil bedanken voor het vertrouwen, maar vooral voor het plezier wat ik er aan heb beleefd. Het ga jullie goed.”

Enrico Kolk