Afbeelding
Foto: Herrald Kolk

Mannenkoor Stereo zingt in de hofstad: concert in Den Haag

Algemeen

DEN HAAG - Het christelijk Genemuider mannenkoor Stereo gaf afgelopen zaterdagavond een concert in de hofstad. Het koor was daar op uitnodiging van het comité dat de jaarlijkse Psalmzangdag organiseert.

Die vond ‘s middags plaats in de Evangelisch-Lutherse kerk. ‘s Avonds was het de beurt aan het mannenkoor, tijdens een concert dat in het teken stond van 250 jaar psalmberijming. De psalmberijming van 1773, die door de meeste kerken in Genemuiden gebruikt wordt, werd 250 jaar geleden gepresenteerd in Den Haag. 

Het koor zong daar vooral psalmen en enkele liederen die gebaseerd zijn op de psalmen. De avond werd bezocht door zo’n 250 mensen.

Marco den Toom bespeelde het orgel om zowel het koor als de samenzang te begeleiden. Arjan en Edith Post verzorgden extra muzikale ondersteuning met hun trompet. Het koor werd, zoals gebruikelijk, gedirigeerd door Harm Hoeve.

De algehele leiding van deze avond was in handen van predikant M. van Kooten uit Elspeet, burgemeester Eddy Bilder nam tijdens de opening de honneurs waar bij afwezigheid van de voorganger.

Het Genemuider koor zong niet alleen uit haar eigen repertoire, maar liet ook de Genemuider bovenstem bij de psalmen klinken in het Haagse kerkgebouw.
Dat de mannen uit Genemuiden samen een groot koor vormen, bleek wel uit het feit dat het podium in de kerk te klein was om alle leden te kunnen herbergen. Niet onoverkomelijk, want ook naast en voor het podium konden koorleden zich opstellen.

De avond werd afgesloten met samenzang van psalm 122: “Om ‘s HEEREN huis, in u gebouwd, waar onze God Zijn woning houdt, zal ik het goede voor u zoeken.”

Enrico Kolk