Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Ontmoetingsdienst met Jurjen van Houwelingen

Algemeen

HASSELT - In de Ontmoetingskerk wordt zondagavond om 19.00 uur weer een ontmoetingsdienst gehouden. Spreker tijdens de dienst is Jurjen van Houwelingen.

“Jurjen was een succesvol ondernemer en geliefd spreker voordat hij hersenletsel kreeg. Zo sprak hij in 2014 nog op de EO-jongerendag. Een goedaardige tumor in zijn hoofd zorgde ervoor dat hij een aantal jaren geleden een herseninfarct kreeg en in een coma belandde. Toen hij wakker werd, had hij ernstig hersenletsel: hij was het meeste van zijn zicht kwijt. Ook herkende hij zijn vrouw en kinderen niet meer”, schrijft de kerk in een persbericht over de bijzondere dienst.

Van Houwelingen merkt dat hij nu voldoening haalt uit het inspireren van mensen. Dat doet hij door middel van het maken van kunstwerken en het houden van motivational talks. “Ik wil betekenis geven aan andermans leven en kan daar ook zelf nog veel uithalen. Ik deel meestal drie lessen die ik door dit alles heen heb geleerd. Het eerste is dat je je niet moet afvragen waarom iets gebeurt. Maar: wat nu? Je krijgt toch geen antwoord op die waarom-vraag dus kijk naar wat nog kan. Zie je zelf ook niet als waardeloos maar als geliefd. Je moet echt weer van jezelf leren houden, anders kun je ook geen liefde geven. Ook moest ik me focussen op het kleine en niet het grote.”

De kerk kijkt uit naar de boodschap die Van Houwelingen te vertellen heeft en welke rol Gods woord daarin speelt. “Wij hopen dan ook dat u en jij erbij bent. Neem gerust familie, vrienden of andere bekenden mee, want deze boodschap kan voor veel mensen bemoedigend zijn”, aldus de kerk.

Het is de laatste ontmoetingsdienst van het seizoen. “Na de zomervakantie starten we weer met een nieuwe serie ontmoetingsdiensten.”

Enrico Kolk