Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Motorevent bij MTC Hasselt: ‘Voel je welkom’

Algemeen

HASSELT - MTC Hasselt houdt op zaterdag 15 juli het jaarlijkse motor-event. Motorrijders kunnen meedoen met een toertocht en aansluitend hun motor-skills laten zien bij het behendigheidsparcours. Geen lid zijn van MTC Hasselt is geen probleem. “Voel je vooral welkom en doe mee”, schrijft de club in een persbericht.

Het motor-event begint om 13:00 uur met een motortoertocht. Ook niet-leden zijn van harte welkom om mee te rijden. Vanaf 12:45 uur kan bij het clubgebouw aan de burgemeester Malcorpslaan een route afgehaald worden voor een tocht van ongeveer 100 kilometer. Per deelnemer wordt een bijdrage van 1 euro gevraagd.

“Aansluitend starten we rond de klok van 4 uur met de behendigheidswedstrijd op het parkeerterrein bij het clubgebouw”, kondigt d club aan. Het parcours kenmerkt zich door een volledig nieuwe en ruimere opzet ten opzichte van voorgaande jaren.

De oefeningen bestaan eigenlijk uit de bijzondere verrichtingen uit het motorexamen, maar dan met een MTC-Hasselt sausje erover.

Iedereen met een geldig motorrijbewijs kan meedoen. Ook de toekomstige generatie motorrijders hoeft zich niet te vervelen. Voor hen is er wat speelmateriaal aanwezig. “Dus, motorrijders uit Hasselt en omgeving: kom naar het clubgebouw op 15 juli en maak kennis met MTC Hasselt? En wil je alleen toeschouwer zijn? Kom gezellig langs en voel je welkom”, nodigt de motorclub uit.
Het toerseizoen duurt nog tot 22 oktober. In die periode staan er nog zeven ritten op de toerkalender van MTC Hasselt. “Op 23 juli rijden we de Recyclerit en op de dinsdagavond van het Euifeest de Euifeesttoerocht. Op 10 september vindt de Skaopekuukiesrit plaats. Voordat we op 22 oktober het toerseizoen afsluiten met de Snertrit staan er nog drie ritten van toerclubs uit de regio op de kalender. Je bent altijd welkom om vrijblijvend aan te sluiten.”

Lees meer over de planning van de club op de website van MTC Hasselt: www.mtc-hasselt.nl/agenda.

Enrico Kolk