Afbeelding
Foto: Margreet Beuzenberg

Triviantavond in d’Overtoom komt weer terug

Algemeen

GENEMUIDEN - Na jaren van afwezigheid maakt het 2e/3e Wereldproject een doorstart met het spel Triviant. Dat gaat op vrijdagavond 8 maart plaatsvinden in d’Overtoom. De eerste teams zijn al aangemeld, de organisatie hoopt op meer.

“Het spel is simpel, maak teams van drie personen en geef je op via: praktijkonderwijsbweyeyerwanda@gmail.com. Het kunnen teams zijn van bedrijven, sportclubs, buurtverenigingen, families enzovoorts”, legt de organisatie uit. Van de teams wordt verwacht dat ze kennis van de gemeente Zwartewaterland en algemene kennis hebben. Elk team legt een bedrag in en het winnende team ontvangt een trofee. Ook is er een zaalquiz. “Het wordt een spannende race: wie gaat er met de trofee naar huis?”, aldus de organisatie.

De opbrengst van deze avond komt in het geheel ten goede aan de bouw van twee slaapzalen en een sanitairgebouw behorende bij de praktijkschool in Rwanda. “Zo hoeven de jongeren geen kilometers meer te lopen, maar kunnen ze de tijd besteden op het terrein van de school. Ze krijgen daar eten en kunnen daar dan blijven slapen. Zo hopen we dat jongeren in hun eigen land een vruchtbaar bestaan op kunnen bouwen, zelfvoorzienend zijn, wat ten goede komt voor hun eigen land.”

Enrico Kolk